iPhone-bestellen.nl, iPhone abonnementen en iPhones te bestellen.

Handleiding iPhone

In een handomdraai aan de slag met de net aangekochte iPhone!

Door de uitgebreide mogelijkheden van de iPhone 3Gis het aan te raden om eerst te weten te komen welke stappen je moet ondernemen om de iPhone optimaal te kunnen gebruiken. Daarom zal er hier praktische informatie met betrekking tot de handleiding van de iPhone 3G worden gegeven, zodat je de verschillende opties kunt toepassen en gebruiken.

Het plaatsen van de simkaart

Het kan zijn dat de simkaart nog niet in de iPhone is geplaatst. In dat geval zal het simkaartslot bovenop de iPhone moeten worden geopend. Met het tooltje dat in de verpakking meegeleverd zal zijn, kun je het simkaartslot openmaken, maar een paperclip gebruiken is ook mogelijk. Na het openen kun je de simkaart met het chipje naar beneden in het simkaartslot plaatsen. Na het plaatsen van de simkaart is de Iphone klaar voor gebruik om te kunnen bellen. Voor het gebruik maken van opties zoals het overzetten van muziek op de iPhone zal er eerst nog een koppeling met de computer moeten worden gemaakt.

iTune versie downloaden

Om muziek te kunnen overzetten of extra software te installeren is het nodig dat de iTunes versie gedownload wordt op de website van Apple. Na het downloaden kun je de iPhone aansluiten op de computer, waarna de instructies op het scherm kunnen worden opgevolgd zoals het aanmaken van een Apple ID. De koppeling tussen iPhone en iTunes zal gelukt zijn op het moment dat je een samenvattingscherm ziet, waarachter zich diverse tabbladen bevinden om de inhoud te kunnen beheren op je iPhone.

Verbinding met het internet

Het is mogelijk om via WiFi of met behulp van het mobiele netwerk van de iPhone 3G verbinding te krijgen met het internet. Het in verbinding stellen met een draadloos netwerk is simpel. Het enige wat je hoeft te doen is in het menu op instellingen tikken met je vinger, waarna de optie WiFi in beeld komt, waarbij de schakelaar op ‘1’ aan moet worden ingesteld. Er zal dan een lijstje verschijnen met de beschikbare openbare netwerken in de omgeving. Er kan vervolgens een keuze worden gemaakt voor een van de openbare netwerken, waar je op kunt tikken om verbinding te maken. Bij een beveiligd netwerk zal er eerst een wachtwoord moeten worden ingevoerd.

Bescherming van de iPhone

Om de iPhone te beschermen kun je gebruik maken van een screenprotector, die op het scherm kan worden geplakt. Het is ook raadzaam om een degelijke beschermhoes voor de iPhone aan te schaffen, die in allerlei variaties verkrijgbaar zijn. Als je wilt, bestaat er ook een mogelijkheid om de iPhone te verzekeren.

Software applicaties

De toepassingen van de iPhone kunnen worden uitgebreid met de aanschaf van software. De APP Store biedt een grote verscheidenheid aan software, die op de iPhone geïnstalleerd kan worden. Er moet wel rekening mee gehouden worden dat de software ruimte in beslag zal nemen op de IPhone. Software kan via iTunes gedownload worden, maar ook rechtstreeks op de iPhone.